Blogg

Festlokalcenter, en enkel samlingssida och smart sökmotor för allehanda fest, event och samlingslokaler!

Festlokalcenter är inte bara en samlingssida för allehanda fest, event och samlingslokaler utan har även flera smarta sökfunktioner som hjälper dig sortera fram passande festlokaler, eventlokaler och festvåningar utifrån dina kriterier för hur du vill ha festen.
Festlokalcenter listar festlokaler

Förutom att Festlokalcenter presenterar festlokaler med bilder, en kort presentationstext, platsUrval egen dryck festlokalcenter och stängningstid kan man även sortera festlokaler utifrån olika kriterier som, antal gäster lokalen rymmer, vilka önskemål man har för mat och dryck, att festlokalen ska vara handikappanpassad  och andra finurliga val man kan ha nytta av. På större skärmar har man även möjligheten att söka festvåningar genom att zooma in de områden man är intresserad av.

Läs mer om varje festlokal

När man väl har sorterat fram sin lista med intressanta festlokaler kan man enkelt förkovra sig i varje festlokals profil med mer utförlig information och fler bilder. Surfar man inte från en mindre enhet som exempelvis mobiltelefon finns smarta funktioner för att tipsa eventuella medarrangörer om festlokalers vars profiler man tycker är intressanta och en knapp för att enkelt skriva ut profilen och informationen, vilket kan vara bra att ha med inför exempelvis en visning.Vasagatan 5B festlokal profil

Efter att man sorterat fram sin lista med intressanta festlokaler är det bara att gå vidare och skicka förfrågan. Söker man festlokal för populära datum eller områden är det alltid smart att skicka en förfrågan till flera intressanta lokaler.

Ha en trevlig fest!

Mvh Team Festlokalcenter.se

 

Kräftskiva, ett enkelt, billigt och ofta uppskattat tema för festen!

Glöm inte boka festlokalen för kräftskivan innan du går på semester!

 

Kräftskivan är i all sin enkelhet ett tacksamt och ofta uppskattat tema för festen. För det mesta brukar vi på Festlokalcenter rekommendera att spara på krafterna inför festen och köpa in tjänster via cateringföretag och festvåningar då vår erfarenhet är att det oftast blir väldigt mycket jobb för liten vinning med att fixa festen själv.

Men när det kommer till kräftskivan kan det faktiskt löna sig att fixa egen mat och dryck om man har tid över eftersom konceptet för festen är enkelt och i stort sett finns paketerat med kräfthattar, girlanger och lanternor i närmsta välsorterade livsmedelsbutik. Snapsvisorna hittar man enkelt på nätet.

Det går helt enkelt inte att misslyckas med kräftskivan och man kan få en billig och lättroddad fest utan större arbetsinsats, men ett hett tips är att inte glömma våtservetterna, köp städning dagen efter och tänk även på att det alltid tar längre tid att tina frysta kräftor än vad man tror!

Kräftskiva, kräftfest eller kräftkalas har man som tradition på sensommaren och hösten eftersom man förr i tiden hade reglerat vilka tider på året som det var lovligt att fiska kräftor och käftfiskepremiären inföll då den första onsdagen i augusti.

Detta gör även kräftskivan till en populär firmafest då den ligger bra i tiden för att samla personalen till en skön kickstart och komma igång efter semestern.

Så har ni inte bokat den årliga företagsfesten är det högtid att göra det innan semestern slut om man vill vara riktigt säker på att hitta en bra och passande festlokal eller festvåning.

Festlokalen eller festvåningen hittar du enkelt i Festlokalcenters breda utbud av lokaler och smarta sökfunktioner. Klicka här för att komma vidare till Festlokalcenter!

Mvh Team Festlokalcenter

 

Sommarfest vid havet

Våren är här och sommaren står inför dörren!

Har ni inte bokat vårens sommarfest, kickoff, studentfest eller firmafest än, är det hög tid att göra det nu!

Vad kan då vara mer passande än att förlägga festen i närheten till vattnet för att fånga den rätta somriga känslan!

Är ni landkrabbor så rekommenderar vi den flytande festlokalen för att få närheten till både hav och land, men för de lite mer äventyrliga festfixarna kan vi starkt rekommendera att abonnera en charterbåt. Förvisso finns det charterbåtar som agerar flyttande festlokaler och låter sina gäster parta loss vid den trygga kajkanten, men att i sakta mak glida fram på böljan den blå med sitt festsällskap är en oslagbar kombo av sightseeing och fest! Eller varför inte låta charterbåten vara transportmedlet för gästerna mellan kontoret och festplatsen eller från kyrkan till bröllopslokalen?

Tar ni studenten och vill bräda norrmännens russebuss kanske svaret är russebåt?

Här kommer lite roliga tips på några av de flytande festlokaler och charterbåtar som ni kan hitta på Festlokalcenter.se

Sjö & Land i Stockholm

Sjö & Land i Stockholm

Sjö & Land är en charmig och personlig lokal som ligger mitt i Stockholms innerstad med sitt centrala läge på strandvägen, ett stenkast från storstadens puls. Lokalen fungerar året runt och för frusna vinterdagar har vi tre öppnaspisar att elda i.

 

Blå Båten i Malmö

Blå båten

Blå båten är en spännande festlokal som passar många typer av event. Med sin inredning som ger en atmosfär av parisisk bohemsalong och industriromantik är chansen stor att det blir en av dina livs bästa fester.

 

Fartyget Vieille Montagne Festlokal i Stockholm

Vieille Montagne i Stockholm

På Söder Mälarstrand kajplats 15 med fantastisk utsikt över Riddarfjärden ligger fartyget Vieille Montagne som har funnit ett nytt liv som konferens- och festlokal. Det gamla lastrummet är ombyggt till festlokal och inhyser scen, bar och ett stort dansgolv med 4 m i takhöjd, och erbjuder en varm och behaglig miljö.

 

M/S St:Erik i Göteborg

MS Erik i Göteborg

Ombord på M/S St: Erik finns en vacker matsal, en ljus aktersalong och två härliga soldäck. Vi hjälper er gärna att arrangera företagsevent, middagskryssning eller transport ombord på vår klassiska skärgårdsbåt i Göteborgs farvatten.

 

M/S Molly i Stockholm

MS Molly i Stockholm

M/S Molly är en charterbåt i Stockholm för konferens och fest eller varför inte för en produktlansering. Med M/S Molly kan man ligga kvar vid kaj och njuta av den vackra utsikten vid Östermalm, Djurgården och Skeppsholmen. Alternativt kryssa ut i världens vackraste skärgård eller längst kajerna i Stockholm.

Fler flyttande festlokaler, charterbåtar och traditionella festvåningar för festen hittar du på Festlokalcenter!

Mvh Team Festlokalcenter

Planerar du bröllop eller fest i Skåne?

Bild: Hedegårdens Stenlada på den skånska slätten

Fantastiska Skåne bjuder på historiska slott, lantliga idyller och Österlens vackra stränder vid havet. Låt festen bli ett oförglömligt minne i en unik miljö. Festlokalcenter är en kostnadsfri förmedlingssida som idag har det bredaste utbudet av festlokaler i Skåne och hjälper dig att hitta den perfekta lokalen för din fest. Med hjälp av våra smarta sökverktyg kan du välja antal gäster, område, egen medhavd mat och dryck mm. Välj ut dina favoriter och skicka en förfrågan via www.festlokalcenter.se

Hos festlokalcenter hittar du festlokaler i Malmö, Lund, Helsingborg, övriga Skåne samt i Stockholm
och Göteborg.

Här kommer ett urval av festlokaler i Skåne som finns med på vår förmedlingssida.

 

HOLMANÄS GÅRD


Strax utanför Höllviken, med havet i horisonten och sädesfälten ända in på husknuten ligger vackra Holmanäs gård. Råa betonggolv, vitkalkade stenväggar med generöst ljusinsläpp genom blyinfattade stallfönster, det avskalade möter det genuina i en perfekt harmoni och inbjuder till att skapa en personlig prägel på fest och högtid.

 

ÖRTOFTA SLOTT

Örtofta slott
Vackra Örtofta Slott erbjuder flera attraktiva lokaler för bröllop, konferens och fest för små och stora sällskap. Möjligheterna är många med närhet till Örtofta kyrka, gångavstånd till tågstationen i Örtofta och möjlighet för övernattning. Såväl borgerlig som kyrklig vigsel kan förrättas i romantiska Örtofta kyrka, på slottet i vårt privata kapell eller i slottsparken.

 

STRANDVILLAN I ÅHUS

Kulturmärkta Strandvillan i Åhus erbjuder bland annat strandbröllop. Strandvillan och utemiljön är en fantastisk plats om du söker en plats för din privata tillställning. Bröllop, 50-års kalas, gemenskap i goa vänners lag, vandrargänget eller klassträffen.

 

VITEMÖLLA BADHOTELL

Vitemölla Badhotell är beläget alldeles vid havet norr om Kivik på Österlen i Skåne och är en underbar plats för den lilla festen eller det stora bröllopet. Mångas dröm är att viga sig på stranden och hos Vitemölla Badhotell är det möjligt. Ett populärt hotell för bröllop och fest med vackra byggnader, underbar omgivning och goda mat.

 

BLÅ BÅTEN

Blå båten är en spännande festlokal som passar många typer av event. Med sin inredning som ger en atmosfär av parisisk bohemsalong och industriromantik är chansen stor att det blir en av dina livs bästa fester.

 

Hitta fler festlokaler hos Festlokalcenter!

Mvh Team Festlokalcenter

Vad ska man tänka på om man vill ha underhållning till festen?

Team Festlokalcenter har fått äran att prata underhållning och artisteri med den fantastiskt trevliga varietéartisten Weine Pernersten alias Wullger från den superroliga duon Wullger & Mimmi.

 

Lite kort om Weine alias Wullger

Efter färdig utbildning till cirkus och varietéartist i Gävle gled den då 16 åriga Weine mer eller mindre på en räkmacka direkt in i branschen. Som 18 åring startade han eget företag och sen 1995 har han jobbat heltid som cirkus och varietéartist.

Vad ska man tänka på om man vill ha underhållning till sin fest?Weine Wullger & Mimmi eld och on tour

Weines främsta tips är att låta artisten komma till tals när det gäller upplägget runt underhållningen! Många kunder har en förutbestämd
bild av hur kvällen ska vara, men artisten som uppträder varje vecka och har stor erfarenhet kan ha mycket att tillföra i planeringen.

Har man som kund dessutom tänkt igenom ett realistiskt upplägg runt tider, transporter och annat roddande som har med arrangemanget att göra är det alltid uppskattat. Ytterligare saker som uppskattas av den som ska uppträda är om det finns en privat hörna där man kan ladda innan man kliver upp på scen. Lite mat och dryck gör alltid att artisten känner sig extra välkommen och en nöjd artist presterare bättre.

Vad gör ett lyckat framträdande?

Ett lyckat framträdande blir det när artisten har kundens förtroende att själv styra längd och innehåll i showen. En rutinerad artist känner alltid av sin publik och kan därför ändra innehåll och längd under själva showen för att åstadkomma ett bra gehör från publiken och ett lyckat resultat.

Har du några generella tips på fallgropar eller saker man som kund ska undvika om man står i begrepp att boka underhållning till festen?

Man ska undvika att engagera artister som har som enda referens att de har varit med på tv!

Varför det?

Det är två helt olika medium En livepublik är inte den samma som att underhålla inför en kamera.

Vad är det som gör att ni har lyckats så bra inom er bransch?

Vi är pålitliga och håller alltid vad vi lovar och eftersom vi är så jäkla roliga och sköna att ha att göra med får vi många återkommande kunder😊

Några exempel på trogna kunder och vad det har varit för typ av event?

  • Har producerat maskotarrangemang runt hockeylaget Brynäs IF:s hemmaarrangemang under 10 års tid
  • Stående artistuppdrag på Stadsfesten Skellefteå sen sent 90-tal, eller förra seklet om man så vill.

Ska man sen “namedroppa” större företag vi hunnit underhållit under åren så vad sägs om:

Volvo, SAAB, Peugeot, Eriksson, Astra Zenica, CGI, Stockholm Stad och nästan samtliga av Sveriges komuner.

Finns det någon typ av event/kunder som du fördrar och som du tycker är roligare att uppträda inför?

Den bästa publiken är ett förtagsevent med 50/50 könsfördelning där alla känner varandra.

Du måste ha samlat på dig en hel del roliga och galna minnen genom åren?

Ett av de knäppaste minnena är från ett jobb vi hade åt en oljekoncern, och där en tvåhundrakilos oljearbetare mitt under showen försökte lyfta med mig in på en toalett i tron att jag var hans kvinnliga date! Och allt detta skedde mitt i showen. Men min kollega lyckades avvärja situationen med ett ”no,no!  No god mister, sit down please!”

Flashigaste jobbet var på en show i Osaka i Japan inför 4000 skrikande japaner. Måste även tillägga att min toalettstol på hotellet kunde spela musik!

Hur går man tillväga om man vill boka er?

Ring oss direkt, vi svarar alltid! Jag har Sveriges ovanligaste namn så mig kan man alltid hitta (Weine Pernersten).

(Vi på Festlokalcenter tipsar även om att kika på: www.gycklarkompaniet.com)

Tre snabba frågor med Wullger,

  1. FavWullger & Mimmi tecknadorit fest/eventlokal? Kolskjulet /Briggen Tre kronor i Stockholm.
  2. Viktigaste ingrediensen för en bra fest? Stressfritt och ett varmt välkomnande.
  3. Bör man undvika om man ska ha fest? Tråkiga släktingar! Om det är din fest, så är det du som bestämmer deltagarna!

Vill du se fler alternativ för festlokaler eller festvåningar klickar du här! 

 

Wullger, Team Festlokalcenter bockar och bugar för pratstunden. Tusen tack och fortsatt lycka till i livet!

Ett smultronställe i Malmö!

Vill man ha ett bröllop eller bara en trevlig fest i lantlig och anrik idyll, bara ett stenkast från de centrala delarna av Malmö, så är smultronstället Ulricedahlsgården med sitt ostörda läge och vackra trädgård något att lägga på minnet!

 

Ulricedahlsgården har i över ett sekel fungerat som festvåning och fört samman nära och kära i olika typer av arrangemang, såsom bröllop, fester och minnesstunder.

Lokalerna från tidigt 1800-tal möter den moderna maten och servicen som förväntas av dagens gäster. Ulricedahlsgården har tre mindre matsalar, som enkelt görs om till en stor om så önskas.

Till detta kommer den underbara trädgården med äpple och päronträd, kastanjer och en stor, vacker gräsmatta som passar för allt från vigsel till brännboll. Inomhus finns det plats för 110 personer och ute i trädgården ett antal hundra. De mindre matsalarna passar även utmärkt till konferens och andra gruppaktiviteter.

Ulricedahl erbjuder fullständigt skräddarsydda fester och bröllop, allt från menyer och vinpaket till musik, och underhållning kan anpassas efter kundens önskemål. Ulricedahl är dessutom ett prisvärt alternativ om man ser till vad som ingår i serviceväg och utrustning. Önskar man ta med egen mat och dryck går detta bra. Det finns även möjlighet att hyra tält om man känner för att ha festen i trädgården.

Ulricedahlsgården går att hyra året runt och passar bra för de flesta fester och event så som bröllop (både sommar som vinter), minnesstunder, julfest, högtidsstunder, konferens, disputation och företagsfesten.

Ulricedahlsgården har också en spännande historia och är uppkallad efter tullfiskal Svedin Karströms första hustru, Ulrica Dahl – avliden 1799. Svedin Karström sålde Ulricedahlsgården 1817. Mer om detta kan man läsa i texten i ”Rosengårds historia.

Klicka på länken för att komma till kontaktuppgifterna för Ulricedahlsgården. 

Vill du se fler alternativ för festlokaler eller festvåningar klickar du här! 

Mvh Team Festlokalcenter.se

Tips inför att du ska söka festlokal!

Här kommer framför allt lite tidsbesparande tips på vad man bör ha i åtanke inför sökandet av den perfekta festlokalen.

 

Anledning?

Syftet med festen är alltid bra att ange inför att man söker en festlokal. Det gör det mycket lättare för festlokalsägarna till att ta ställning till om det är ett arrangemang som passar dem och deras lokal.

Risken för att man får svar från lokaler som sen inte visar sig vara intresserade av just den typen av event minskar betydligt.

Förutsättningar?

Innan man börjar söka festlokal/våning till festen är det bra att ha tänkt till runt förutsättningarna.

Plats, tidpunkt och antal är de självklara sakerna och nästan ett måste för att kunna sätta ramen för var man ska börja fråga.

Kriterier?

Vad har man för önskemål och förväntningar på festen och lokalen.fest

Egen mat och dryck, mat och dryck via lokalen, musik via DJ eller liveband eller både och är exempel på saker som är bra att funderat igenom innan man börjar leta lokal.

Många lurar sig och tror att en festlokal dit man får ta med egen mat & dryck per automatik blir billigare än en festvåning dit man inte får ta med egen mat och dryck.

Men här vill vi slå ett slag för festvåningarna!

Det finns festvåningar där exempelvis lokalhyran ingår i det kuvertpris man betalar för mat & dryck och framför allt är det väldigt lätt att förringa den service och allt det arbete som ingår i ett kuvertpris.

Om man väljer en festlokal dit man får ta med egen mat och dryck får man räkna med att det är mycket arbete och logistik som ska till för att ordna festen. Det är inte ”bara” att köpa dryck och mat, utan all mat, dryck, porslin och eventuell teknik ska transporteras till, lyftas in, bord och stolar ställas fram, porslin dukas upp, mat och dryck serveras, dukas av, lyftas ut och transporteras bort. Det i sig kan i och för sig vara fantastiskt roligt och särskilt om man har vänner och familj som gärna hjälper till.

Övrigt?

Många har bråttom när de söker festlokal och slänger snabbt ihop en förfrågan med knapphändig info, men det finns mycket tid och energi att spara längre fram på en genomtänkt och välformulerad förfrågan!

För att lätt hitta till din festlokal/festvåning är det en fördel med ju mer information man lämnar ut.
Det kan spara mycket tid både för en själv och festlokalsägaren om man delgett att man vill ha med sin gammelmormor på festen som har svårt att gå i trappor, har dålig hörsel och behöver ha en lugn hörna där de kan vila upp sig mellan varven, samt en handikappanpassad toalett för hon har svårt att resa sig upp när hon sitter…innan man går på visning av festlokalen.

Andra bra saker som kan spela roll är begränsad budget, ålder på gästerna (vissa lokaler har åldersgränser), speciella krav/önskemål av mat, tillträde till lokal etc.

Som sagt, här kan man slippa många missförstånd och svar som ska gallras bort pga att det var knapphändig info med från början!

Följ länken för att hitta en festlokal i vårt breda utbud av festlokaler och festvåningar!

Lycka till i jakten på den rätta lokalen för festen!

Mvh Team Festlokalcenter.se

Nyhetsbrev